Projektstøtte

For at udvikle, forny og renovere områdets bygninger har Christiania skabt en solidarisk finansieringsmodel ved navn tredjedelsordningen samt en Grøn Lånefond.

Tredjedelsordningen
Christianitter der står med et byggeprojekt, men mangler pengene til at føre det ud i livet, kan ansøge tredjedelsordningen.

Får man sin ansøgning godkendt, betaler man selv 1/3 af den samlede pris for byggeprojektet, ens område betaler 1/3 og Fælleskassen betaler den sidste 1/3 af projektet.

Du kan søge om tredjedelsordning til forbedring af: el, vand, kloak eller nødvendig vedligeholdelse af boligens/bygningens ydre skal – hvilket vil sige: mur, tag, skorsten, tagrende eller fundament.

 

Christianias Grønne lånefond
Skal du i gang med et byggeprojekt, som ikke er omfattet af tredjedelsordningen, har du mulighed for at optage et rentefrit lån i Christianias Grønne lånefond.
Formålet med Den Grønne lånefond er, at christianitter skal have mulighed for at finansierer forbedringer, udbygninger og vedligeholdelse af vores boliger og at fremme bæredygtige initiativer på det fysiske plan.

Læs mere om regler og vedtægter for de to typer projektstøtte i menupunkterne til venstre.